18.06.2010 г., 11:43 ч.

Лунно затъмнение 

  Поезия
572 0 9

Луната пее тъжно зад кулисите.
Дали пък не е слухово внушение?
Луните днес не вярват във измислици.
Затуй си причиняват затъмнения.

А песента им, разсъблечената, броди.
Осъмва притъмняла и немилвана.
До никого не стигнала. Обходила
Земята във смирение. И преко сили.


Дали и аз, досущ като Луните,
не пея песента си във пустиня?
И само прилива и отлива на дните
напомнят тихогласно, че ме има?

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??