27.04.2012 г., 15:26 ч.

Лятна буря 

  Поезия » Гражданска
337 0 0

   ЛЯТНА БУРЯ

 

В  небето злите сили спорят.

Стъмни се целият екран.

За тъмното над се борят

с гнева на  този свят събран.

 

Вселената е разярена.

Подскача цялата от гняв.

Реве неистово ранена

и хвърля всички ни във страх!

 

И всичко покрай нас трепери.

Разкъсва ни пореден гръм.

Земята изход не намери.

Бучи отвътре и отвън!

 

Дъждът отгоре се изтури.

Навсякъде вода тече.

О, виждал съм какви не бури,

но тази ще ни отвлече!

 

Настръхнал съм под судормата…

Безмълвна е душата в мен!

Макар че споря със  Съдбата!

Страхът във мен е нагнетен!...

 

До днеска беше жарко лято.

Изгаряше ни топлина.

А днес е време непознато…

Какво с природата стана?!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??