16.04.2016 г., 23:13 ч.

Лятна вечер 

  Поезия
227 0 0

Лятна вечер

Рисува песни мойта мандолина,
прегласят и момчешките гърла!
Сърцата тупат в малката градина-...
разперва Младостта крила...

 

Луната се усмихва закачливо.
Нахален облак иска да я спре.
Той пътя и` препречва горделиво,
но тя на късчета го разсече!

 

И пак се спуснат лунните снежинки
и селото поръсват със сребро...
Преплитат се космични светлосенки,
лудува радостно и звездното хоро!

 

Възторжено мечтае Колектива,
за обич песни пее там.
И всеки своето сърце излива
и  щастието чака сам!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??