30.06.2007 г., 10:00 ч.

Лятно слънцестоене 

  Поезия
607 0 2
 

Горещо е. Работя. Денят е монотонен.
В жегата си направих чай. Ядох кайсии.

Мисля за триста неща наведнъж и се старая
да спазвам срокове - на служебните задачи,
на срока за кредитите, да напазарувам,
да се видя с приятелка, да съм с детето,
да поговорим с мъжа ми за това и онова...

Денят е дълъг. Най-дългият в годината.
Ежедневията ни се въртят като нащърбените колелца в часовниковия механизъм -
и е наистина въпрос на усилието ни
да се срещнем, да поговорим, да се срещнем
на тротоарчето на малката софийска улица,
за да се успокоим и да усмихнем
ежедневието си - в дългият ден, най-дългият,
тъй като слънцето беше спряло за дълго,
да се полюбува на нашата радост...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??