21.09.2011 г., 13:06 ч.

Лято е, още е Септември... 

  Поезия » Философска
524 0 0

Лято е, още е Септември...

 

Какви са по витрините тези зимни дрехи,

къде е тръгнало това проклето ято?!!

Рано е, още е септември,

още не е есен, а е лято...

 

Защо туристите си тръгват от морето,

когато още жарко слънце грее там,

а на мен ми се свива сърцето,

че ще се сбогувам с моя летен блян...

 

Какви са тези ранни вечери,

какво като по-рано се стъмва вън,

лято е, още е септември,

вълните още пеят с чуден звън...

 

Какви са тези жълти килими,

листа, защо не си стоите по местата?!

Не е есен, още има ниви,

които припяват тихо, че е лято...

 

Защо затваряте децата в класни стаи,

когато още чака ги навън играта,

защо морето всеки изостави,

като е септември, още лято...

 

Къде е лудият плажен купон,

нима навън не е времето познато,

защо бързате да изгоните най-хубавия сезон,

като е септември и е още лято?!!!

 

11.09.2011

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??