5.06.2022 г., 11:31 ч.

Лято, танцувай ламбада 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
673 9 14

Пее морето забравен рефрен,
вълните танцуват ламбада.
С водарасли се кипрят, брега е зелен,
с воали скалите закачат.

В дънково синьо развели поли
с гларуси волно танцуват.
В ритъм пулсират, в танца гори
петолиние с ноти - тактуват.

Тюлено облаче пусна над тях
дъждовно нежни завеси.
Вятърко смигна, весел през смях,
разпиля златен дъжд от паети.

Щастливо слънцето грейна с лъчи
и лятото ловко се спусна
на тази фиеста, сред морски вълни,
ми прати целувка въздушна.

Танцувай, Лято, танцувай ламбада,
че нощта очертава се бурна.
Сред ноти - звезди и бриз за наслада...
след малко към теб ще се втурна.

05.06.2022г.

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ноти за лятна песен »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??