Похарчи лятото
последните стотинки
за кофичка
сметанов сладолед.
Поръси го
със шепа боровинки.
Килна зад тила си
избелял каскет.
И тръгна си...
без да се сбогува,
без да се обърне,
без дори да обещае
догодина
да се върне...
© Радка Миндова Всички права запазени