9.11.2021 г., 9:49 ч.

Лъч от цвят на роза 

  Поезия
600 2 15

(или просветляване на тъжното момиче)

 

В цвета на роза лъч ще си откъсна,

ще го празнувам морски чак до кея,

а после сред душата ще го пръсна

и в нея слънчево ще заживея.

 

Небесният му ритъм ще прихвана,

в мехлема му целебен ще порасна,

ще ми погали всички скрити рани,

тъгата ще се разшири напразно,

 

а после ще се свие и изчезне,

усетила, че вятърът ѝ куца.

И няма място за раздута бездна,

нито за болка свита в няма буца.

© Милена Френкева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

29 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??