ЛЮБОВ
Любов, тъй прекрасна и опасна,
с твоите пипала следи оставяш, попариш ли...
Не търси нова, по-хубава наслада,
защото ще осъзнаеш колко ценна е
тази - настоящата, непокорната...
Ех, Любов, тъй великодушна и щедра,
на емоции богата, а на спомени ведра!
Нима е грешно да обичаш и се вричаш.
Бъди с търпение въоръжена, без да скиташ,
Тя е нашата сбъдната мечта,
героите в романа сме аз, ти и любовта,
kоято озарява ни със светлина,
ослепителна при това.
Здравей, Любов, бъди такава и раздай се,
примири се, обичай, осъзнай се.
Колко си ми нужна днес, а утре - още повече,
и ден след ден не си отивай.
При нас остани и радост ни дари!?
© Радост Иванова Всички права запазени
с обич, Радост.