8.05.2008 г., 9:23 ч.

Любов 

  Поезия » Пародии
881 0 10


“Пожарникарят плю си на подметките,
а в огъня да скочи бе готов...”

                                               
Камелия Кондова



От Радиото чух, от телевизора,
в учебника видях – е, малко малка... -
че поколение не се рояло с мислене,
а възрастните имали си... залъгалка!
И ги залъгах! – съща детска песничка!
Та те това очакваха, нали?!
Но Любовта - привидно – доста лесничка –
опарвала сърцето... И боли...
Не само тях – когато си отиваха;
боля и мен – израсна моят стих.
И думите застенаха горчиво.
Висока бе цената... Но платих.
Пожарникарят само сбърка сметките –
а в огъня да скочи бе готов...
И виж сега – одумват го съседките.

Не ги е срам!

Гаси ли се Любов?!

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??