11.01.2012 г., 16:42 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
591 0 2

Тук се крие хищник!
Намерете го! Убийте звяра!
Лицето му огрято е от свещник,
виждайки във огъня поквара!


Тук живее Мефистотел!
Обесете го! Пред всички хора!
Сам на себе си е покровител,
обвинител и палач в затвора!

Богохулник долен! Сатана!
Звяр във мъжко тяло, еретично!
Изгорете го... ''прекрасни Господа''!
няма нищо във душата му прилично!

Изгориха го! Обесиха... убиха!
На хиляди парчета осквернен,
сърцето му в пръстта зариха...
плътта изчезваше като на тлен.

Мина време, на гроба достоен
появи се бял ангел с крила....
и написа с перо тъй спокоен:
"почивала тук любовта!"


Мигът на трагизъм отмина,
бавно спуска се гъста мъгла,
гробът пуст е, останал без име...
тихо пее на глас любовта!

 

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Горкият МефистоТел..., който бил и любовта. Какво ли още може да се появи в този сайт... и да бъде възнаградено с "прекрасен финал"! Ама карай да върви... Когато римуваш "хищник" и "свещник" всичко е възможно!
  • Прекрасен финал!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??