26.09.2017 г., 13:40 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
817 1 2

Колко, лесно днес се влюбваме?

Казваш ми " Здравей"

и целувка за разкош.

Колко трае любовта ни –

само грош!

Днес си всичко...

А утре – нищо.

 

Забравен си,

като просяк на плащада.

Душата ти е 

гола, боса!

Сърцето – разбито от лъжи. 

Но очите не тъгуват

в тях има вяра.

Ще преживееш и този ден.

 

Твоята любов обесила се е сама.

Днес уважението ѝ

гроб копае с ръце,

счупени от самота.

Сбогува се с миналото,

че любовта и уважението

вървяха ръка за ръка.

 

© Боряна Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любов от ден за ден! Колко жалко!
  • "Сърцето – разбито от лъжи.

    Но очите не тъгуват

    в тях има вяра."

    Много истина има в думите ти!
Предложения
: ??:??