6.01.2024 г., 21:25 ч.

Любов 

  Поезия
174 1 2
  • Едно изпуснато от някого балонче,
  • над къщи и дворове полетя.
  • Поиска да почине върху клонче,
  • но... кацна сред лехичката с цветя.
  •  
  • А там лежаха кротичко заспали,
  • две котенца – момиче и момче
  • Във утрото ги слънчев лъч погали
  • и сякаш  ги докосна със перце.
  •  
  • Момиченцето изведнъж се сепна,
  • очи отвори, сладко се прозя.
  • Огледа се, краченцата протегна
  • и към момчето лапички простря.
  •  
  • До него сгуши се и пак притихна -
  • картинка само за голям творец!...
  • А слънцето отгоре се усмихна,
  • засвири тихичко един щурец...
  •  
  • Балончето сега внезапно трепна,
  • раздвижи се и плавно полетя.
  • На таз мелодия великолепна
  • рисуваше то танц на любовта...

© nik_man Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??