В океана на любовта съм,
гледам те в очите мили,
те отразяват моя лик.
Гмуркам се в този океан.
Аз и ти, живота ни срещна
като две половинки и ни сля в едно,
тишината се загнезди в сърцата.
Дълго ли ще плувам в океана
и вулкана в мене да изригва
или пепел гореща ще ме засипе
и в забрава сърцето ще угасне.
Ще остане ли при мене вечно
тази жарка вулканична страст
и вместо да плувам, аз летя
от радост, от жажда, от любов.
Но бурята не охлажда любов огнена,
а ме сгушва в твоята прегръдка,
в силните и палави ръце.
© Йонка Янкова Всички права запазени