22.06.2008 г., 7:53 ч.

Любов - измислица 

  Поезия
571 1 7
Любов - измислица

Измислих те
защото те нямах
Създадох те
от малка шепа пръст
Изваях те
по-твърда и от камък

Изгарях те
сред пламъци от ревност -
да те закаля
Рисувах те
като морето бурна
Виждах те
като звезда

Търсих те
сред облаци и тръни
във прахта...

Навсякъде те търсих
даже и в смъртта...

Открих те
в малка песъчинка
в на вятър молещия зов...

Измислих те такава -
истинска изгаряща... ЛЮБОВ!

© Христина Никилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??