16.02.2009 г., 1:04 ч.

Любов ли е? 

  Поезия
590 0 4
Любов ли е?


Забит нож в сърцето,

страдание, печал.

От кой е то проклето?

Някой прокървял.

 

Впити зъби във плътта,

по кожата остават рани.

Някой пие от кръвта,

друг надежда храни.

 

Но по-добре това е,

отколкото апатия.

Пък сърцето си мечтае

за своята утопия.

 

Като белег от ютия

за дълго оставащ.

Сякаш бяла магия…

бавно покваряващ. 

 

Бърка с пръст в окото.

Колко ли боли?

А чувството, самото,

не спира да пищи.

 

Сякаш забита треска

в ръката на дете.

По лицето му сълза

надолу си тече.

 


© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??