13.08.2021 г., 23:52 ч.

Любов не е това за ден, за два... 

  Поезия » Любовна
644 0 2

Любов не е това за ден, за два...

В синхрон за теб жадуват сетивата

и в радост, и в тъга благословя,

че днес поне те имам във мечтата.

 

Не чувстват и сърцето, и душата,

и мислите ми даже, безнадеждност.

Остава неизменно красотата

от влюбването в теб с цъфтяща нежност.

 

Илюзия не е до съвършеност

едната обич... истинска е тя.

И сам да съм, без теб, на сляпа тленност

не бих те дал за нищо на света.

 

Забравяй ме, безмилостна бъди!

Но в моя стих ще грееш вечно ти. 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??