4.02.2024 г., 13:59 ч.

Любов - Омраза 

  Поезия » Друга
160 0 0

Влюбено сърце, лесно се убива,

превръща любовта в отрова,

наивно и добро, сляпо и игриво,

замръзва в миг, омразата напира.

 

Копнеещо за ласки, малко топлина, 

някой да го пази, вярващ в любовта.

Подведено от лъжливи думи то изстина, 

горчива кръв изпълни го, а болката умира. 

 

Не вярвам в думи, те не са реални,

смеем се, с изкривено лице,

"Нищо няма да е както преди!"

Поредната заблуда, как ли пък не?

 

Ще те предпазя, утеха ще намеря, 

ще те скрия от света коварен и помни, 

омразата е чувство, тя не заслужава, 

безразлично, ще я подминем, паднала в калта. 

© Джимбо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??