13.07.2010 г., 20:23 ч.

Любов по време на танци 

  Поезия » Философска
545 0 4

 

 

                          Видях ги да танцуват един срещу друг

                          в Ню Мексико на оня площад

                          с бели фонтани и тънки сенки

                          на екскурзоводи със нозе,

                          по-червени от кетчуп.

 

 

                          Разкрачени - сякаш на кокили,

                          с инфантилни движения,

                          те гонеха затлъстелите мухи

                          в южната мараня...

 

 

                          При всяко дълбоко движение

                          коленете им се допираха.

 

 

                           Накрая тя вдигна

                           ангелски поглед в небето,

                           той шумно изсумтя

                           във шепите,

 

 

                           а певецът упорито дрънкаше

                           на олющената китара,

                           в усилието си да проследи

                           танца на двама слепци.

 

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??