14.09.2018 г., 22:31 ч.

Любов с вкус на кафе 

  Поезия » Любовна
704 1 1

Любов с вкус на кафе 

 

Не обичам да е сладникава любовта,

както бучите захар в кафето.

Всички онези лигави умалителни имена

са толкова далеч от гласа на сърцето...

 

Не обичам планове и празни обещания,

обичам всичко да бъде тук и сега.

Не променяй вкуса на кафето със сметаната,

в лъжите красиви не е любовта...

 

И мляко моля те недей ми наливай,

не разводнявай чувствата така -

кафето с мляко по-бързо изстива,

пие се бързо, без спомен затова...

 

Чиста силна и много гореща,

така искам любовта, така пия кафето.

Не се целя в комплименти, цветя или вещи...

Искам само едно - и то е сърцето!

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??