17.01.2010 г., 10:34 ч.

Любовен романс 

  Поезия
611 0 0

Нощта покри града с тъмно син воал.

Звезди, като светулки, проблясват в мрака.

С теб пристъпваме ръка в ръка,

отиваме симфония лирична да слушаме сега.

Оркестарът бавно засвири,

притихна залата в захлас.

Роял, цигулка и виола

подемат любовен романс.

Разказват красива и тъжна история

за любовта между девойка и монах,

която като цвете разцъфтява,

но бързо трябва да увехне този цвят.

Към разказа се включва флейта

и със свойте звуци сълзи рони тя

за любовта им - забранената,

за обречените им сърца.

Накрая лирата запява,

струните трептят в екстаз,

един красив завършек

на тъжен любовен романс.

© Звезделина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??