8.04.2018 г., 17:34 ч.

Любовна поема 

  Поезия » Любовна
585 2 1

Може ли цвете да бъде без корен 

или пък цвете човекът да бъде, 

може ли огън да бъде преборен 

или пък свят без любов да пребъде? 

 

Може ли къща без покрив да стане

или мъгла във мъгла да се губи, 

може ли мъж на жена да престане, 

точно тогава когато се влюби? 

 

Може ли огън с масло да угасне

или душа от любов да умира, 

може ли рана от нож да зарасне

или сърцето от радост да спира? 

 

Може ли слънцето в шепи да взема, 

не може, но може пред теб да застана, 

да кажа във тази любовна поема

обичам те скъпа,  моя Боряна.

 

 

​​

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??