21.08.2008 г., 10:27 ч.

Любовно изтезание 

  Поезия » Философска
641 0 9

ЛЮБОВНО ИЗТЕЗАНИЕ

Повторна нощ... сънят от мен избяга,

това ли е поредната награда

за чувствата ми хаотично бледни,

несечени, изпращащи надежди.

И мислите... накъсват ме на части,

във себе си усещам тленна влага

от повика на теменужените нощи,

олтарно, аз разкайвам се на прага.

Във риск живея... и време вече няма,

от него съдникът не ще избяга,

не ще ме очертава без приличие,

палачите живеят в безразличие.

Палачите... са сенките в душата,

остатъците дъвчат стръвно в здрача,

изграждат смело сетното страдание,

прераждат се в любовно изтезание.

 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??