20.08.2009 г., 23:32 ч.

Любовта 

  Поезия » Любовна
954 2 8

Любовта на живота ти...
Тя е с черни коси,
или руси,
а може би сини.
Тази мисъл за синьото
лекичко ме смути,
но цветът не е важна причинa

 

Любовта на живота ти
е като пролетта,
или не - тя е повече есен,
а защо не и чиста,
като сняг сутринта,
или с лятото литнала песен.

 

Любовта на живота ти.
Да излееш страстта
и се влюбиш, когато пораснеш.
Любовта, тя е
сбъдната детска мечта,
след която не всичко е ясно.

Любовта на живота ти
те обича така,
че да сцепи от ревност земята.
Любовта на живота ти
е узряла роса,
търсена много дълго в тревата.


Любовта на живота ти
е със пълна душа,
стигнеш ли кръстопътя за рая,
да разкажеш
не колко сгреши и кога,
а обича ли силно. До края.

 

Любовта на живота ти...
Мъчаливи слова
отлежали в наречено вино.
Любовта е да искаш
след всичко това
да си цветнеш косата със синьо.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??