25.11.2007 г., 19:35 ч.

''Любовта е песен, но няма песен без край'' 

  Поезия
1179 0 6

Лятна любов, уж на шега нашите длани събра.

Малката фея на любовта със сърцата ни се заигра.

Всеки ден се давих в очите сини,

всеки ден отмерваше страстта.

Обичах и бях обичана,

каква по-голяма магия от това?!

Любовта разцъфваше ,всеки ден... малко по-малко,

беше по красива и от сутрешна зора.

Но както цветето увяхва, изведнъж... увяхна и тя...

Примирих се, погледнах те в очите за последно, и тръгнах.

Знаех, не можех да се върна... аз отново закъснях.

Малката фея мълчеше, всичко бе потънало в тишина.

Сама се лутах аз самотна, из руините на любовта.

Там се гонеха спомени бездомни,

криеха се усмихнати лица...

та това бяхме ние и нашите влюбени сърца.

В един от ъглите потрепна едва предмет захвърлен...

не значещ нищо за света.

Отидох и взех го в ръце

и как да не го позная, като това бе моето малко,

захвърлено сърце.

То пееше, пееше напук на любовта,

разказваше история за момиче и момче,

как обичали се те безкрайно...

но както всички знаем, в живота няма нищо трайно.

Песента носела се скръбно.

Сърцето искало всеки за неговата мъка да узнай.

Със всичка сила, неуморно то повтаряло -

"Любовта е песен, но няма песен без край"

© Гергана Илкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво е,усещат се чуствата : )
  • Този стих не е лош!
    Затова ти слагам една шестичка!
    Поздравление!
  • виж не искам да критикувам и леко нацупени фрази срещу мен да летят стиха ти е силен но преди месеци бях чела нещо със заглавие "Хей момче" ...малко стиха ти е като сборник от мн др творби запечатани в съзнанието ... иначе наистина е много красиво
  • Ако промениш първият ред, ще е по-добре.
    "Лятна любов, уж на шега нашите длани събра"
    Казвам ти го, защото точно така започва една песен на "Сигнал" и тя е "Липсваш ми"

    Но все пак те поздравявам, хубав стих!
  • Ако знаеш,мен каква зимна любов ме е налегнала
    Една такава студена фея...И ми се плаче,плаче
  • Чудесно е...малко тъжно,но магично ... Браво и кураж!!!
Предложения
: ??:??