15.04.2007 г., 0:17 ч.

любовта говори 

  Поезия
740 0 6
Когато ме погледнеш и
очите ти потънат в моите...
Какво изпитваш?
Намираш ли
опора
някъде в сърцето си
и има ли
место в душата ти,
където мисълта ти ме намира?
Когато аз се сетя
за лицето ти -
сърцето ми изтръпва от наслада,
а болката
ме кара да прощавам.
Когато те обгърна
в мисълта си - съзнанието ми
не е отрова
и пролетта измества
слабата умора,
защото моята любов говори...


***

Попитах те,
а ти мълчеше
-  ще се обичаме ли
вечно,
и помниш ли
че
в мен се врече -
попитах те,
а ти мълчеше.

Дали
защото сме      
далече - желаех те 
 (когато вече)
попитах те,
а ти мълчеше...


***

Докосни ме -

аз ще живея отново...

Затвори очи -

и ще видиш дъха ми...

Притисни ме -

ще открия сърцето ти...

И тогава -

тогава ще бъда във тебе.

Завинаги...


*** 

Ти...
Безсъние и болка,
очакване.
Ти...
Обичам загубата на пространство
и моята огромна самота.
Ти...
Блаженството на тиха лудост;
звукът на моята сълза.
Това си ти -
обричане безмерно,
в което съм пропаднала сама. 

---------
 

Дали завинаги
ще си останем тайна
във времето
от преходни желания.

Дали животът ни
ще е лишен, от тази
различната, голямата ,
неподчиняемата...

Дали ще мога
да прошепна тихо:
"Дойдох, любов -
сега сме само  двама..."


Невидими
дали ще се познаем
в неизживяното
(и липсващо до отчаяние)...

Сърцата ни
сега не знаят -
преливат в пулса на безкрая.

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Страхотни стихове!
    Поздравления!!!
  • "звукът на моята сълза"

    така бих нарекъл тази превъзходна пентаграмна поема
  • !!!
    Пълниш душата ми!
    Благодаря ти за удоволствието от прекрасните редове,които перото ти ражда.
    Благодаря!
  • "...Когато ме погледнеш и
    очите ти потънат в моите...
    Какво изпитваш?..."
    Това от векове са се стремили толкова поети и никой не е успял! Защото вашите очи са като океана! Или небето!
  • Ти си много мил и щедър! Благодаря ти!
Предложения
: ??:??