8.03.2017 г., 16:10 ч.

Любовта ми 

  Поезия
212 2 1

Любовта ми е като:

диря от хлебни трохи -

нетрайна;

ситен гергьовски дъждец -

суеверно важна;

магарешки бодил на коларски път -

не на място и газена;

трънче или бенка

на безименния ми пръст -

болчица и по рождение -

разпознаваема;

липса на местоимения -

 аз и ти,

на минало и бъдеще време;

утопия за безкрайни дни,

или нощи една в друга слени;

лудост, че си вечен и всемогъщ,

дори господар на съдбата,

само поискай - ще полетиш

отвъд синьото на мечтата.

Любовта ми е като:

коричката на хляба

и бялото на средата;

птица една в множеството

на ятото

към юга и пътя обратен.

Хвърля огъня в кладата,

скача с Ана на релсите.

Пише сури невнятни,

шепне нежни поеми.

Любовта ми е като...

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любовта ти е до болка прекрасна! Честит празник! Обичам да те чета!😘
Предложения
: ??:??