18.09.2021 г., 16:30 ч.

Любовта на края на кабела 

  Поезия
285 0 0

По кабела ли?
Любовта към себе си
ни чака там, от другата страна.
Самотен кабел
и самотен път на себеопознаване.

 

Цената ли?
Две-три изпушили
контакти недоверие.
И купища изказани в пространството слова,
които и след нас ще се четат
и ще подтикват някому
към коментар,
тълкуване,
осъждане
и оправдаване
на случилото се.

 

Животът ли?
Това, което не постигнахме,
не се брои.
Това, което бе мираж,
ще заблуди и другиго.
Остава кабелът
(дори ако физически е изгорял)
да свръзва нас,
самите нас
във търсене
на другия.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??