3.12.2009 г., 19:29 ч.

Любовта не е в думите 

  Поезия » Любовна
1174 0 4

 

 

 

 

 

Любовта не е в думите,
тя няма усмивка,
нито романтичен поглед.
Любовта не е в действията,
нито в постъпките,
нито в решенията човешки.
Любовта не е в призива:
"Искам те обич",
нито в "Обичам те!",
нито в цветята
на първата среща.
Тя е в искрата
на яркия пламък
и в нейния луд
и безумен, див огън.

Любовта не е в думите.
Любовта е във усета,
в зова най-космосичен -
в последното
чувство. И в първото.
Тя е тайна неземна
и, казана,
губи всяка магия
и истинност.

Любовта не е в думите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Александър Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??