19.04.2013 г., 10:23 ч.

Любовта понякога е сляпа 

  Поезия » Любовна
633 0 5

 

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=301312

 

                                                                Заглавието и вдъхновението получих

                                                                от  comeon (Септември). Благодаря ù!


А ако - не – дали ще е любов?

Дали ще ни преследва и вълнува?

Без този порив, стар и вечно нов,

дали да съществуваме си струва?

 

Ако порядъчна е и добра,

ще бъде ли безкрайна, черна болка?

Ще бъде ли на мъката сестра,

защо ще ни е нужна, как и колко?

 

Ако не е мираж и чакан сън,

тъга в гласа на подранила птица,

и знак, и вик, примамващ ни навън,

и  ярък пламък в нечия зеница,

 

ако не е... Дали ще е тогава

надежда сетна и отчаян зов,

по-мила и от чест, от род и слава ?

.........................................................

Ако „прогледне” – не, не е любов...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??