15.12.2009 г., 21:49 ч.

Мадам Нощта... 

  Поезия » Еротична
626 0 6

Мадам  Нощта е  сладострастна  сводница,

 която пред вертепа на наслади

красноречиво пали звездните фенери.

Най-ниско сваля ярката Вечерница,

за да възкръснат еротичните ù клади

и озарят ъглите на любовните афери.

Мадам предлага всякакви удобства.

Умее между Евините ябълки

да пълни ямките с примамливо блаженство.

Да отведе окото мъжко в робство

на сочните им форми и на две могилки

отзад потръпващи от съвършенство.

И да залепне като с мед намазано

по някое бедро подканващо,

да закипи кръвта с искра припламнала...

То да опипва Ева безнаказано,

че и влудяващо-подхранвано

с  фантазия от слабините луднала...

Oкото  на Адам! Така обича

до безразсъдство да се гмурка

във вирове под миглите на Ева.

Под всяка ирисова вейка да наднича

и между бреговете да се щурка,

за да разбули  тайните на девата.

Защо ли Ева все е безразлична,

забързано-небрежна и нехайна,

избягва погледа му и едва говори?!

Каква е тая поза непривична?!

А той е мил… Нашепва  ù омайно…

“Кажи ми, Боже, що да сторя?!...”

Мадам Нощта за всичко има отговор.

Дошло е време да представи

черешката на своята програма.

Това е оня непресъхващ заговор,

който във съзаклятие направи

с най-вярната си фаворитка в храма…

Великата омайница Любов!

Тя стъпва леко, с гъвкава походка,

а под нозете ù разцъфват цветове,

очите ù с опияняващ зов

душата разлюляват като лодка

и я въвеждат в странни светове.

С ефирни пръсти тя докосва двамата

безмълвно да я следват покорени...

и те изчезват във вертепа на Нощта-

 първочовеци претворени...

Две неразделни ноти в гамата

на Любовта.

 

                                   Диана   Загора

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??