Мадам Нощта е сладострастна сводница,
която пред вертепа на наслади
красноречиво пали звездните фенери.
Най-ниско сваля ярката Вечерница,
за да възкръснат еротичните ù клади
и озарят ъглите на любовните афери.
Мадам предлага всякакви удобства.
Умее между Евините ябълки
да пълни ямките с примамливо блаженство.
Да отведе окото мъжко в робство
на сочните им форми и на две могилки
отзад потръпващи от съвършенство.
И да залепне като с мед намазано
по някое бедро подканващо,
да закипи кръвта с искра припламнала...
То да опипва Ева безнаказано,
че и влудяващо-подхранвано
с фантазия от слабините луднала...
Oкото на Адам! Така обича
до безразсъдство да се гмурка
във вирове под миглите на Ева.
Под всяка ирисова вейка да наднича
и между бреговете да се щурка,
за да разбули тайните на девата.
Защо ли Ева все е безразлична,
забързано-небрежна и нехайна,
избягва погледа му и едва говори?!
Каква е тая поза непривична?!
А той е мил… Нашепва ù омайно…
“Кажи ми, Боже, що да сторя?!...”
Мадам Нощта за всичко има отговор.
Дошло е време да представи
черешката на своята програма.
Това е оня непресъхващ заговор,
който във съзаклятие направи
с най-вярната си фаворитка в храма…
Великата омайница Любов!
Тя стъпва леко, с гъвкава походка,
а под нозете ù разцъфват цветове,
очите ù с опияняващ зов
душата разлюляват като лодка
и я въвеждат в странни светове.
С ефирни пръсти тя докосва двамата
безмълвно да я следват покорени...
и те изчезват във вертепа на Нощта-
първочовеци претворени...
Две неразделни ноти в гамата
на Любовта.
Диана Загора
© Диана Кънева All rights reserved.