2.09.2011 г., 14:53 ч.

Магарето на Настрадин 

  Поезия » Хумористична
421 0 2

МАГАРЕТО НА  НАСТРАДИН
/ басня
О, кой не знае Настрадин,
един велик човешки син...
Човек находчив ... И в нещата!...
По градовете и селата!...
Един признат от всички  спец.
Голям от Изтока мъдрец.

Един ден той така решил,
с  магарето си да е мил...
Поискал той до го научи,
да яде, когато случи,
или  пък даже въобще,
магарето да не яде!

Доказал той със пищни речи,
гладуването, че не пречи...
И от този важен миг,
започнал опита велик!

На Марко взел да го прилага,
и вече бил почти на прага,
от слама Марка да отучи,
но нещастието тук се случи!...

От туй, че дълго то не яло,
Магаренцето му умряло...
И така,  с експеримента
прочул се той във Ориента....

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??