3.12.2016 г., 21:54 ч.

Магазин "Декември" 

  Поезия » Друга
318 1 5

МАГАЗИН "ДЕКЕМВРИ"
Р. Чакърова

 

На прага на Декември съм застанала.
Не смея по-нататък да пристъпя...
Като че ли, подаръци не са останали -
май ...само от онези - много скъпите...

 

Луксозно опакована Лоялност
очаква своя бъдещ притежател
и Обеци от изводи (кристални) -
"от "Най-добър" приятел - за Приятел".

 

Чифт Очила със рамки ярко розови -
безценен уникат за оптимисти.
Фрапантни Ръкавици "Втора кожа" -
за сръчни "операции на чисто".

 

Тук-там Сърца - по-малки, по-големи,
в кутийки с панделки, завързани красиво.
Часовник - за "Мечти по всяко време".
Усмивки с надпис " Само за щастливи".

 

На вид съвсем обикновен Бележник -
"За вписване на само чисти помисли".
Единствен по рода си Пръстен " Нежност",
Бонбониера с "Прошки и Компромиси".

 

Едно пакетче " Дефицитна Обич" -
последното...със срок почти изминал...
И цял чувал със "Грешки и Тревоги"
с "безкрайна" годност - точно сто години...

 

Декември се изнерви : "Само гледаш!
Купувай ако ще купуваш! 
С клиенти като тебе - събеседници -
изобщо да отварям не си струва! "

 

"От всичко съм опитвала..." - отвърнах.
"Но хайде , да не те обидя, 
една Мечта ми дай, онази - първата! -
и догодина - няма да ме видиш ... " .

 

Лондон 29/11/2015'  09:44

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??