Слънцето се люшна зад калкана* -
грабнаха го в жарка пелерина
тъмните родопски великани.
Делникът преглътна сто причини.
... сто причини да не се надявам:
клетвата ни като старо вино
глъхне в избата недомълчано.
Сляпа вечер - бърза да отмине...
Сляпа ли е? - В кладенец бездънен
дебне сянка - хвърлена магия:
щом през прага ти прекрача сънена,
в мрежа от звезди да ме завие...
--------------------------------------
*калкан - фасада без прозорци, към която се долепя съседната сграда
© Йорданка Гецова Всички права запазени
Поздрав!