9.12.2023 г., 7:23 ч.

Магията на Коледа 

  Поезия » Свободен стих
137 0 0

Не са ли някак магични Коледните дни?
Не ви ли се струва, че хората наистина стават по-добри?
Не е ли вълшебно как този празник семействата сплоти?
Не ви ли е уютно да гледате как в камината огъня гори, спомняйки си за отминалите дни? 

 

Не ви ли се иска отново да бъдете деца?
Да се целите със снежни топки и да се въргаляте в снега?
Не изгаряте ли от желание да украсите белите елхи,
Пеейки коледни песни със семействата си? 

 

Не сте ли щастливи, когато баба софрата нареди?
На нея има изобилие от храни,
От пълнени чушки с боб та чак до лозови сарми.
Замесила е и питка дори...
Не ви ли е любимо, когато се надяваш, че парата в твоето парче стои?


Не е ли вълнуващо, когато звънеца иззвъни,
И Коледари на вратата посрещаш ти?
За здраве,  далечни бъднини,
О, Бъдни вечер, това си ти!

© Виктория Янева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??