8.02.2022 г., 12:15 ч.  

Махмурлук 

  Поезия » Любовна
483 0 2

 

 

Жалко е за мен, но досега
никога не съм била пияна.
Винаги си знам: кога да спра,
да отхвърля користна покана. 

 

Може би си мислите, че лед
се топи най-хубаво във уиски,
но в живота ми си има ред,
искаш ли ме? - трябва да ти стиска. 

 

Вместо алкохол ми дай внимание.
Вместо страст ми демонстрирай чувства.
Те за мене имат обаяние
повече от всякакви изкуствa. 

 

Да закупиш някакъв боклук
ти недей да си изпразваш джоба:
след тях остава  само махмурлук;
стойността остава  и след гроба. 

 

Ала как да разтопиш сърце -

ще ти го разкрия без преструвки:

Знае се от всякое дете -

сладолед топи се със целувки.

 

 

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласна с Anterez, но и на мен това не ми пречи да оценя написаното подобаващо. Всяко пиянство предполага изтрезняване, на мен пияни любови не ми трябват
  • Накрая малко си го претупала, но пак имаш моят глас
Предложения
: ??:??