11.10.2015 г., 19:05 ч.

Майка 

  Поезия
859 1 2

                                     МАЙКА

 

Една е майката в света голям,

с нея никога не останах сам.

Родила ни и ни отгледали с моя брат,

с родителите ми се чувствам аз богат.

 

Като орлица тя над нас е бдяла,

а само колко нощи не е спала.

Болките наши били са и нейни,                                                                               

лекуваше раните ни с усмивка и билки чудодейни.

 

Работеше много,грижеше се за нас добре,

почивахме на планина,почивахме и на море.

Сега мъже големи сме порасли

а тя е мъничка пред нас,                                                                                                  

нашите синове край нея са израсли

да бъдат сериозни,честни и прями,

да станат сериозни хора като големи.

Нали са те който ще продължат родата.

 

Жени са имал много,но майка е една,

не ще я оставя аз сама.

В дълбока старост и в немощ.                                                                                              

ще може да разчита на нас за помощ.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??