МАЙКА
Една е майката в света голям,
с нея никога не останах сам.
Родила ни и ни отгледали с моя брат,
с родителите ми се чувствам аз богат.
Като орлица тя над нас е бдяла,
а само колко нощи не е спала.
Болките наши били са и нейни,
лекуваше раните ни с усмивка и билки чудодейни.
Работеше много,грижеше се за нас добре,
почивахме на планина,почивахме и на море.
Сега мъже големи сме порасли
а тя е мъничка пред нас,
нашите синове край нея са израсли
да бъдат сериозни,честни и прями,
да станат сериозни хора като големи.
Нали са те който ще продължат родата.
Жени са имал много,но майка е една,
не ще я оставя аз сама.
В дълбока старост и в немощ.
ще може да разчита на нас за помощ.
© Валентин Миленов All rights reserved.