Посветено на майките
Да изпиташ най-силната
и най-желаната болка.
Да видиш част от
своята плът и душа
как се превръща
във твоя съдба.
Не е ли подвиг това?
Майчина ласка,
грижовна закрила
да осигуриш на сина.
И утре да крачи той
уверен в живота
със твоята обич,
майко добра.
© Васил Георгиев Всички права запазени