10.02.2019 г., 10:43 ч.

Майко моя 

  Поезия
438 0 0

Ти добра си, с мъдрост и съвети,

ти майка си ми, свята мила,

сърцето ти за мене свети,

ти си моята закрила!

 

Майко моя, ти моя си упора,

ти всичко би простила,

и срама, и позора,

ти сълзите си ми трила!

 

Прегръдка нежна, майчина ласка,

протягаш  ръка и галиш косите ми,

а косите ти бели, като снежна украска,

отразяващи времето ти, в очите ми!

 

Ще помня твойте сълзи,

как изпращаш ме в завоя,

твоето сърце над мен ще бди,

ти винаги си, Майко Моя! 

 

 

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??