8.06.2024 г., 20:07 ч.

Макар и... 

  Поезия
65 0 0

Обичта, макар и невзаимна,

Буреноснодълговечна и горчива,

Иска за последно да ѝ кимна,

Че да се сбогува с мен с „Недей унива!“.

А пък аз, за да не я раня, ѝ изпълнявам 

Мигом... Мълком чинно и това ще сторя;

Тя - тъгата в мен, ми шепне: „С теб се забавлявам! -

Ей, не рухвай! Вярвай! - Аз съм твоята опора!“

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шифърът на Леонардо: Да закодираме скрито послание в поезията си »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??