30.07.2019 г., 7:48 ч.

Малка мисъл за смисъла 

  Поезия » Свободен стих
598 0 1

Няма смисъл да търсиш смисъла

На това че нямаш обувки 

Докато не видиш човек без крака

Ако изобщо не вдяваш мисълта 

Че всеки ден качваш

#ибани стълбища

С какво се раждаш и умираш 

Тук и сега

Без да вземаш всичко за даденост 

Без обвързване 

Без чувства 

Без последствия

Без следа 

Когато си само Амбиция

И има ли смисъл

Да търсиш мисълта 

Мислиш Мислиш

И си викаш Къв е смисъла

Да имаш обувки 

Да имаш крака

Уат а фак демет

За какво ми е всичко това

И ти пада батерията 

И си мислиш 

Дано ми се е сейвнала мисълта 

И пак за себе си мислиш

Б#ахти Амбицията.

 

 

 

© Дани Кюранова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Определено не ми хареса, много ненужни жаргонни думи. Темата на конкурса изисква по-сериозно отношение. Според мен, текста не покрива изискванията на естетиката и поетичното изкуство.
Предложения
: ??:??