10.03.2008 г., 15:04 ч.

Малка ученичка 

  Поезия » За деца
852 0 1
Уча се да сричам,
искам да чета.
Малко съм момиче,
но що от това?

Радостно разлиствам
новата си книжка -
кучето ми само
не разбира нищо!

Сърди се и лае,
скача и тъжи -
иска да играе,
много му тежи,

че не ме разбира!
Ти почакай, Рекси,
и не се нервирай -
мъничко кутре си,

а като пораснеш
аз ще те науча 
буквички да сричаш,
да си умно куче.

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса !
    Весело, закачливо, остроумно стихче !
    Поздравявам те !
    Извини ме, че преминах на "ти " !
Предложения
: ??:??