19.09.2020 г., 18:02 ч.  

(малко тъжна) Песен за есента 

  Поезия » Пейзажна
455 1 0

събудих се с любов в сърцето

защо ?

погледнах през прозореца и ето-

изгряла пъстра есен под небето!

не искам да римувам есен с песен,

твърде простовато някак е за нея.

макар, да ви призная,

тази сутрин идваше ми да запея.

може би защото съм родена

през октомври, точно по средата

кой каза есента е уморена ?

та тя е чиста, млада, свята.

не я наричайте старица посребрена

не виждам аз на зимата студенината

есента е млада, крехка и зелена

момиче младо с песен недопята

макар и малко тъжно, с приказки в косата

и любов в сърцето и в душата свята

рисува със боички всички 213 цвята

и броди тайно между тези двата свята-

между зимата и лятото, студеното и святото

есен млада и наивна, в душата й - театър

и кара ме да я обичам, с всичкия й вятър

от очите й валяло дъжд, понякога и урагани

че може да ме няма следващата есен, знам ли ...

© Венера Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??