От баба Марта ден си избери,
дано усмихнат той да те посрещне
и да се сбъднат всичките мечти,
годината от щастие да блесне!
Че Марта е жена, събрала всички
най-силни чувства в своята душа,
обичат я и пролетните птички,
докоснати с любов и топлина.
Понякога се мръщи недоволно,
обидена от грубост и лъжа,
а друг път се усмихва тъй доволно,
че заиграва мъжката душа.
Такава си е Марта, откровена,
жена от огън, нежност, красота.
Душата и е като птица волна,
разперила могъщите крила.
© Наташа Басарова Всички права запазени
А стихът ти е вълшебен!