10.06.2007 г., 17:50 ч.

МАШИНАТА НА ПРОГРЕСА 

  Поезия
672 0 2
 

 МАШИНАТА НА ПРОГРЕСА


Устремени напред към прогреса,

прилагаме идеи най-добри.

Възхвалява ни нашата преса,

поощрява всички игри.   


А резултатът какъв е -

човекът е много добре.

Вместо вода да пие -

 пие кола с кафе.


Вместо да ходи пешачка,

вози се със коли.

Никой на халос не бачка -

 има машини добри.


А пък децата са екстра,

имат не майка една.

В ясла, в градината детска,

старата баба добра.


Тъй не разбират горките,

истинската коя е.

А тя, претърколила дните,

в старчески дом се кае.


Страхотно нещо е знайте,

машината на прогреса.

Само и се отдайте...

Тя ще ви смачка финеса.

© Тонка Янакиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??