12.09.2006 г., 9:46 ч.

Маска 

  Поезия
610 0 2
Коя съм аз?
Питам се час за час.
Години наред
зад маски чужди
криех се аз.
Само заради
общото одобрение
пиша аз това
стихотворение.
То за живота се отнася
и никой не го понася.
Ето какво
ще ти разкажа
за едно момиче,
рано научило се,
че всеки ден е карнавал.
Тя сменяла си маските
час за час
и късно разбрала,
че живота е вечен
карнавален палас
Вече пораснала,
иска да бъде уникална
и с маските остарели,
и с дрехите овехтели
иска някой да замери.
Но уви! Нещо
я спря!
Не знае коя от всичките
е нейната!
Години наред тя
игра на карнавал
и сега чак разбра,
че се е изиграла.

© Николина Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??