13.03.2009 г., 10:15 ч.

Маслена картина 

  Поезия
601 0 2

 
Маслена картина, рисувана в зори
с горчиво-огнените пръсти на кошута,
подплашена от сухите върби.
 
          (кошутата)
Събира в себе си прозрачна радост,
побира мисли на отминали очи.
Лети над цветните градини с жалост,
беди лекува с радостни лъчи.
 
Скита сред пресъхналите камъни,
със  сянката на своя ден.
Дочува само стенещи камбани,
на ангелите, паднали във плен.
 
          (картината)
Бушува, но привидно е спокойна,
любува се на всички цветове.
Студено слънце се отдало на покоя,
смирено молещо за други светове.
 
Стича се във капки несънувани,
търси красота неотлетяла.
В нея се събират всички неизгубени
останки от любов недогоряла.
 
          (авторът)
Неразбиращ погледа чете,
прелиствайки нюансите на езерото,
в което времето, намигвайки, тече.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • любима картина...
    бродеща кошута...по длан от мъжка нежност...
    хубаво е...
  • Неразбиращ погледа чете,
    прелиствайки нюансите на езерото,
    в което времето, намигвайки, тече.

    Тече - тече, чете - чете,
    но тук-таме понякога се спира,
    спънато от речно/думи/ камъче!
Предложения
: ??:??