Купиха на меченцето Бени кларинет,
неговият татко го откри в Интернет.
Един такъв, като тояжка черна,
но свършва с фунийка съразмерна.
Кларинетът инструмент е най-известен
и без него не минава празник местен.
Малък е, а има силен, хубав звук
за това са нужни платък и мундщук.
Някога е правен от дърво специално,
днес от изкуствена материя официално.
Кларинетът е покрит с клапи леки,
въздухът се пуска, спира от падушки меки.
Меченцето Бени има кларинет,
с упражнения и гами почва най-напред.
Но ще дойде време то да е солист,
всички ще се радват на тона му чист!
© Иван Иванов Всички права запазени
... ако беше ми написала шестица.
Миглена, благодаря за отделеното време!